x

Pour avoir cette information en français, regardez sur www.fourons.be, bien-être.

Prijs

De vaccins in het vaccinatieschema die Kind en Gezin toedient zijn gratis, behalve de vaccins tegen het rotavirus. Dit is zelf aan te kopen in de apotheek. Er is een terugbetaling door het Rijksinstituut voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (RIZIV). Je betaalt dan 11,80 euro per dosis.

Waar

Op het consultatiebureau in je gemeente.

Wanneer

Op afspraak.

Vooraf inschrijven

Je maakt een afspraak via de Kind en Gezin Lijn op het nummer 078 150 100 (van 8u00 tot 20u00) of online via de afsprakenmodule 'Mijn KindenGezin'.

Je kan ons ook per mail contacteren op info@kindengezin.be.

Wat meebrengen

Kindboekje.

Details

Een goede gezondheid is goud waard. Dat geldt voor klein en groot. Preventief valt er veel te doen. Het is belangrijk om een kind te vaccineren. De vaccinaties beschermen niet alleen het kind maar ook het gezin en de omgeving.

Kind en Gezin volgt de aanbevelingen van de Hoge Gezondheidsraad. Er wordt gevaccineerd voor onder andere kinkhoest, klem, hepatitis, mazelen, bof, enz..

In België is enkel de poliovaccinatie verplicht. Bij de geboorteaangifte zit een polioattest. Laat na de laatste dosis (op 15 maanden) het attest invullen door wie je baby heeft gevaccineerd. Bezorg dit attest aan de dienst Bevolking van de gemeente vóór de baby 18 maanden wordt. Zo kan deze dienst controleren of de inentingen wel toegediend werden. Indien je het polioformulier verloren bent, kan je op het consultatiebureau een nieuw exemplaar krijgen.

Je kind kan na toediening van een vaccin een lichte plaatselijke reactie vertonen (pijn, roodheid, zwelling) én een lichte temperatuursverhoging hebben. Volg de algemene toestand van een kind met koorts (38°C of meer) goed op. Neem bij alarmtekens contact op met je behandelend arts. Contacteer sowieso een arts als je baby jonger dan 3 maanden is en zijn temperatuur 38 °C of meer bedraagt of als je baby tussen 3 maanden en 6 maanden is en zijn temperatuur 39 °C of meer.

Meer informatie over vaccinaties en het vaccinatieschema kan je vinden op de website van Kind en Gezin. Aarzel zeker niet om je verpleegkundige of arts op het consultatiebureau aan te spreken en je vragen te stellen.

Contact

Kind en Gezin west-limburg.lokaal.team.box@kindengezin.be 078 150 100
Kind en Gezin Vaccinaties


CONTACTEER DE AANBIEDER
Uw bericht wordt verstuurd. Wij contacteren u binnenkort.
Er is een fout gebeurd bij het doorsturen van uw aanvraag! Gelieve het later opnieuw te proberen of contacteer de website beheer (contact formulier in de footer).