x

Pour avoir cette information en français, regardez sur www.fourons.be, bien-être.

Prijs

Waar

Buurthuis MeulenbergBremstraat 453530Houthalen-Helchteren

Wanneer

Vooraf inschrijven

Wat meebrengen

Details

Activiteiten

Wegwijzer:

Wekelijks op dinsdagvoormiddag komen mama's samen. Zij hebben het over verschillende thema's zoals opvoeding, zelfvertrouwen, vrijetijdsinvulling, enz... Dit doen we aan de hand van vormingsactiviteiten maar ook door samen leuke dingen te doen. Vaak met de kinderen maar ook soms alleen met de mama's.

De mama's zijn erg betrokken op de invulling van de activiteiten en nemen hier ook verantwoordelijkheid op.

Crea-atelier:

Om de 2 weken op maandagvoormiddag komen vrouwen samen in het buurthuis om creatief bezig te zijn. Ze gaan zelf op zoek naar wat het volgende kunstwerkje wordt...

Senioren:

Onze senioren komen regelmatig, meestal op dinsdagnamiddag, samen in het café Casino. Zij drinken gezellig een tasje koffie en babbelen bij met elkaar. We ondersteunen deze groep door regelmatig mee een tasje koffie te drinken maar ook door nog samen deel te nemen aan het gemeentelijke seniorenaanbod.

Vakantieactiviteiten:

Elke schoolvakantie, behalve de grote vakantie, organiseren we in samenwerking met een aantal partners een activiteit of workshop voor ouders met hun kinderen. Zowel mama's als papa's zijn welkom.

Jaarlijkse daguitstap:

Het schooljaar sluiten we meestal af met een leuke daguitstap.

Upcycling Meulenberg

Afgelopen jaren hebben we verschillende verloederde hoekjes in de wijk aangepakt en gepimpt. Dit doen we steeds samen met de directe omgeving. We sluiten af met een klein straatfeestje.

Upcycling Meulenberg neemt nu niet meer zoveel tijd in beslag maar we houden steeds ogen en oren open voor nieuwe mogelijkheden in de wijk!

Buurtkrant / redactieraad

3 keer per jaar verschijnt er een buurtkrant. Deze wordt gemaakt door de redactieraad en bestaat uit een aantal inwoners die teksten of mooie foto's aanleveren. We hebben ook een aantal vrijwilligers die de buurtkranten helpen verdelen.

Vriend en taal

Iedere dinsdagnamiddag (behalve in de vakanties) kan je je Nederlands bijschaven bij Vriend en Taal. Lut en Agnes zijn de vrijwilligers die Nederlands oefenen met anderstalingen. Gezellige bijeenkomsten met mensen uit alle windstreken.

Dinsdag 13.00 - 15.00 uur

Qrios Campus TIKB

Samenwerking Kempisch Tehuis

Er verandert veel in de wijk op het gebied van wonen. Het buurtwerk is hier erg bij betrokken. We ondersteunen de bewoners zoveel mogelijk in het hele proces en kijken waar er noden zijn op gebied van leefbaarheid.

Brochure

Contact

Conny Mertensconny.mertens@rimo.be011 52 26 01
RIMO Limburg samenlevingsopbouw


CONTACTEER DE AANBIEDER
Uw bericht wordt verstuurd. Wij contacteren u binnenkort.
Er is een fout gebeurd bij het doorsturen van uw aanvraag! Gelieve het later opnieuw te proberen of contacteer de website beheer (contact formulier in de footer).